Florakompaniet drivs av en skara glada personer som brinner för att jobba med blommor.

Företaget fick sin början när grundaren Fanny bestämde sig för att köpa den tidigare verksamheten vid Malax Blomstercenter. Under hennes första år vid rodret arbetade hon med att uppdatera affärens sortiment och utseende. Utvecklingen och förverkligandet av visionen om den ultimata blom- och presentaffären pågår dagligen.

Vi har flera skickliga inhoppare till högtider och skeden när det behövs fler händer på däck i affären, men för det mesta hittar du någon av oss bakom kassan:Fanny

Fanny Hedström

Grundare, Butikschef och Florist

Hej!

Det är jag, Fanny, som ser till att allt rullar på som det ska här på Florakompaniet.

Kreativitet och konstnärskap har alltid legat mig nära till hands. Livslånga intressen inom allt från musik, fotografering, måleri och tecknande till växtkännedom, plantering och pysslande fanns som grund när jag litet oväntat sadlade om från studier i ekonomi till florist.

Jag får ofta höra av människor jag möter, i både arbetsliv och till vardags, att de också, åtminstone i något skede, har drömt om att bli florist. Detta fungerar som ett litet nyp i armen och får mig ofta att inse: Nu lever jag verkligen i min blomster-fyllda dröm!

Vi ses bland blommorna,Malin Leinonen

Florist

Med en bakgrund inom flera olika branscher och en historia som egenföretagare är vår florist Malin en ovärderligt mångsidig kollega och en stor stöttepelare i det dagliga arbetet hos oss på Florakompaniet.

Hon är en hejare på alla typer av blomuppsättningar, buketter och allt som kan tänkas göras av blommor.

Med sin fina, rikssvenska stämma (med en liten släng av Dalmål) och sitt skojfriska humör betjänar hon vant våra besökare och delar givmilt med sig av kloka tips och råd gällande våra produkter.

Vi ses i butiken,Fröken Trier

Ordningsvakt, Certifierad Kelgris och Kvalitetskontrollant

Här på Florakompaniet är det jag som håller vakt! Jag är en liten Shetland Sheepdog vid namn Trier, fröken Trier, om jag får be.

Jag är snäll och älskar att hälsa på alla er som kommer in, stora som små. Men se upp, om ni stökar, springer eller busar för mycket i affären så skäller jag..!

Kom in och hälsa på snart,